20 złych pomysłów na rozmowę z drogówką

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gucio1916
    Drive
    • 2010
    • 41

Zamieszczone przez szkoda
    nie biorąc pod uwagę, że to być może przemyślane i dawno zaplanowane działania
    Szoda moim zdanie nie masz racji. To nie są żadne przemyślane działania, a systuacja która VW wymknała sie z pod kontroli. Czy Ty myslisz, że VW ładował miliony euro w markę Skoda, dążąc do jej wypromowania i poprawiania jej jakości tylko po to żeby po uzyskaniu zamierzonego efektu rozwalić wszystko to na co tyle pracował i wywalił tyle kasy ??? Chyba prezes VW mysiałby być psychicznie chory !! Pozatym skodzie nie potrzebna taka "reklama" czy rozgłos w mediach bo jej pozycja na rynkach europejskich i tak jest ugruntowana i baaaardzo mocna.
    VW od chwili kupna Seata i Skody konsekwentnie dążył do wypromowania tych marek, poprawy jakości wykoannia ich produktów i postrzegania ich na rynku. Z Seatem im się to totalnie nieudało i nie pomógł nawet Valter De Silva, bo południowcy, jak to południowcy olewali swoją robotę. Czesi podeszli do tego zadania poważnie i korzystajac z doświadczenia i technologii VW tworzyli coraz lepsze produkty, aż prześcignęli mistrza (cyt. VW) który od dłuższego czasu tylko odcina kupony od swoich bestselerów jakimi były Golf II czy Passat z pocz. lat 90-tych, nie oferując nic nowego o porównywalnej jakosci. Czesi, odwrotnie, z modelu na model poprawiali jakość swoich produktów, budując przy tym z mozołem renomę marki Skoda jako producenta aut przystępnych cenowo, świetnie wykoananych i bezawaryjnych. I tak niepostrzezenie Skoda wyprzedziła VW i stała się nr 1 na rynku nietylko polskim ale i innych (świetnie sprzedaje się w Austrii, Niemczech, Francji czy Hiszpanii). Teraz VW kapnął się, że na swioim podwórku ma markę aut które są lepiej postrzegane niż auta VW, a przy tym są lepiej wyposażone i lepsze jakosciowo i zaczyna prubować ratować własną skórę. Szkoda tylko, że wybrał najgłupszą z możliwych dróg, czyli podcinanie skrzydeł krnąbrnej Skodzie która ośmieliła się wychylić przed szereg. Niestety szefostwo VW nie wpadlo na pomysł żeby np. zaprezentowac nowego Passata, a nie tylko jego lifting, czy na to aby wkońcu wzbogacić skandalicznie ubogie seryjne wyposażeie swoich produktów.
  • AndiT
    Rider
    • 2008
    • 332

Chyba każdemu z nas zdarzyło się, że podczas jazdy samochodem, w najmniej odpowiednim momencie zatrzymała go drogówka.

W nerwach często ciężko o dyplomatyczny uśmiech i parlamentarny język. Panowanie nad sobą to nie lada sztuka, a wszyscy wiemy, że poczucie humoru drogówki nie należy do najwyższych. Musimy się jakoś wytłumaczyć, tylko jak? Zobacz, czego NA PEWNO nie należy mówić:
    1. "Jadę tak szybko, żeby nie zaklinować się w dziurze."
    Poziom humoru abstrakcyjnego to nie jest to, w czym celuje nasza drogówka. Oni mają swój humor! I swoje hermetyczne dowcipy! Nie wierzysz?
    2. "Jak byłem mały, też chciałem być policjantem. Ale w końcu skończyłem studia."
    Przecież do drogówki idzie się Z POWOŁANIA!
    3. "Chyba ma Pan zły dzień. Za to samo ostatnio wystarczyło 200 zł."
    Widocznie ten już kupił waciki.
    Módl się, żeby nie przypomniał sobie, dlaczego ma ZŁY DZIEŃ!
    4. "Ile Pan zarabia?"
    Skuteczne, jeśli jesteś pracownikiem skarbówki, albo przedstawicielem organizacji charytatywnej, troszczącej się o policyjnych kombatantów.
    Wyznamy szczerze, że nas takie pytanie przyprawia o delikatną irytację. Policjanci są raczej mniej cierpliwi niż jacyś tam redaktorzy...
    5. "Mój tatuś jest komendantem. Głównym."
    A moja mamusia ubiera się u Prady i wie gdzie się kończą napisy z "Gwiezdnych wojen"
    6. "Jak mi Pan potrzyma to piwo, to będę mógł wyjąć prawo jazdy."
    Taaa i jest to oczywiście piwo bezalkoholowe.
    Ciekawe czy będzie Ci tak do śmiechu kiedy przyjdzie do płacenia mandaciku...
    7. "Że niby ja nie umiem zrobić jaskółki?"
    Tak, jesteśmy przekonani, że nawet na czworaka dasz radę!
    8. "Nie mogę dać sobie pobrać krwi. Mam hemofilię. Mogę umrzeć"
    Może badanie per rectum?
    9. "Nie mogę dmuchać. Mam astmę. Mogę umrzeć"
    Patrz punkt następny.
    10. "Ale nie muszę otwierać bagażnika?" (powrót zza wschodniej granicy)
    Schengen to nie w tą stronę. Aha i przygotuj się na spuszczanie "benzyny" z baku
    11. "Skąd miałem wiedzieć, że będziecie tu stać?"
    No niby racja, ale żeby się tak od razu przyznawać i demaskować?
    12. "Musieliście chyba wyciągnąć z 200 km/h, skoro udało się wam mnie dogonić. I to tym!"
    Ale jesteś kozak. I ignorant. Stare polonezy to są auta!
    13. "Za szybko?! Och, przepraszam, to dlatego, że nie włączyłem swojego wykrywacza radarów"
    Nawet nas to nie śmieszy.
    14. "I co mnie zatrzymujecie? Moja żona rodzi!"
    Skuteczne tylko w przypadku, gdy właśnie odeszły jej wody.
    15. "Ale ja się musiałem ogolić!"
    Daj spokój, większość policjantów nie zrozumie - noszą wąsy.
    16. "Aaaaa, Niemcy mnie biją!" (przy granicy z Niemcami)
    To zadziała tylko jeśli jesteś diabłem dwojga imion, a i tak policjant pogniecie Ci się płaszcz. Chyba, że się przestraszy żony!
    17. "Czy widzi Pan co to jest? Legitymacja poselska!"
    To może (ale nie musi) zadziałać tylko wtedy jeśli jesteś posłem, a także byłym trenerem polskiej reprezentacji piłkarskiej, która sięgnęła po srebrny medal olimpijski. Wspomnienia odżywają, czasy dawnej potęgi stają przed oczami.
    18. "Że ile promili? Mama nie mówiła mi, że jabłka, które jadłem, były extra strong!"
    Daj spokój, nawet u posłów nie przeszły takie wymówki. Patrz punkt następny.
    19. "Tak przyjemnie zasila się Skarb Państwa kosztem biednego obywatela?"
    Lepiej pomyśl o skarbówce. Zanim ona pomyśli o Tobie.
    20. "Ja tylko chciałem nadążyć za innymi"
    No tak, przecież na tej samej drodze zawsze są jakieś inne samochody przed nami.

Tekst za: http://facet.wp.pl/gid,12198409,img,...iazdjecie.html
    M47N2

Komentarz

• Iwan89
      Ambiente
      • 2009
      • 183

Re: 20 złych pomysłów na rozmowę z drogówką

Zamieszczone przez AndiT
      15. "Ale ja się musiałem ogolić!"

O co tu w ogóle chodzi? :?

Komentarz

• vince123
        Elegance
        • 2009
        • 923

Zamieszczone przez AndiT
        To zadziała tylko jeśli jesteś diabłem dwojga imion, a i tak policjant pogniecie Ci się płaszcz. Chyba, że się przestraszy żony!
        Iwan89, odwolanie do sytuacji z naszym Marią Rokita :wink: (incydent z niemcami w samolocie )
        sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
        nadkole nowe LP
        kontakt PW

Komentarz

• phoneman
          RS
          • 2008
          • 3374
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

To jest jakaś ściema z wp :evil: